Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: زمین‌های رها شده یکی از معضلات اصلی شهر یزد به شمار می‌آید. این زمین‌ها عمدتاً یا مالکیت شخصی دارند یا موقوفه هستند اما سالیان سال است که رها شده اند و هیچ ساخت و سازی در آنها شکل نگرفته است.

پیگیری‌ها و برخوردهای شهرداری برای مدیریت این زمین‌ها به جایی نرسید تا اینکه حصارکشی آنها با دیوارهای پیش ساخته با هزینه گزاف به شهرداری تحمیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرداری نیز برای اینکه مالک را به همکاری در این طرح مشارکت دهد، قوانینی در نظر گرفت که عوارض این زمین‌های حصارکشی شده بسیار سنگین شود اما باز هم این راهکار چاره‌ای اساسی نیست.

عریض‌تر شدن یزد

زمین در دل شهر در مرکز جمعیتی و در بهترین نقطه دسترسی به حال خود رها شده و گاه حتی به زباله‌دانی و محل انباشت نخاله‌های ساختمانی نیز تبدیل شده، آن وقت شاهد ساخت و سازهایی هستیم که تا کنارگذر یزد به عنوان بافت جدید، پیش رفته و شهر را روز به روز عریض‌تر کرده است. برای طرح‌های مسکن، زمین‌هایی را پیشنهاد می‌دهند که خارج از محدوده قرار دارد در حالی که در داخل و مرکز شهر زمین‌هایی وجود دارد که هم برای کاربری‌های عمومی و هم مسکونی قابلیت بهره برداری دارند

تراکم جمعیتی پایین در نقاط مختلف شهر یزد یکی از مشکلاتی است که مدیریت آن را با چالش و هزینه‌های گزاف مواجه می‌کند و همین امر سبب شده سرانه خدمات رسانی در شهرهایی چون یزد که در عرض گسترده شده‌اند، بسیار بالا باشد.

با این اوصاف هنوز متولیان امر هم به این مهم نرسیده‌اند و باز شاهد هستیم که برای طرح‌های مسکن، زمین‌هایی را پیشنهاد می‌دهند که خارج از محدوده قرار دارد در حالی که در داخل و مرکز شهر زمین‌هایی وجود دارد که هم برای کاربری‌های عمومی و هم مسکونی قابلیت بهره برداری دارند.

حتی زمین‌های موقوفه رها شده در شهر هم می‌تواند در راستای نیت واقف به این امر اختصاص پیدا کند اما همیشه تا نام اجرای طرحی برای تامین مسکن به میان می‌آید، همه به حواشی شهر توجه می‌کنند در حالی که در دل شهر که همه خدمات فراهم است و تاسیسات مورد نیاز هم اجرا شده، امکان اجرای آن فراهم است.

سیاست‌های شهرداری و شورا برای زمین‌های رها شده

معاون معماری و شهرسازی شهرداری یزد در این باره به خبرنگار مهر درباره سیاست‌های شورای شهر درباره به کارگیری زمین‌های رها شده در بافت تاریخی و بافت فرسوده و جلوگیری از آپارتمان سازی در حومه شهر و تلاش برای حل مشکل مسکن جوانان شهر همگام با سیاست‌های مسکن در کشور، به زمین‌های رها شده در شهر به عنوان احتکار زمین اشاره کرد.

محمدمهدی شرافت افزود: بخشی از این زمین‌ها مالکیت شخصی دارند و برخی نیز موقوفه هستند. درباره زمین‌های موقوفه چندین نشست با اوقاف برگزار شده و شهردار شخصاً پیگیر است که اتفاقی رخ دهد تا بخش‌هایی که اوقاف روی آن نظارت دارد یا اینکه مستقیم متولی است، در خدمت شهر و منافع واقف قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: این شیوه بهترین راهکار برای مدیریت زمین‌های موقوفه رها شده و ظرفیت خوبی برای ساخت مسکن مورد نیاز است که در آن هم حقوق و اهداف واقف رعایت می‌شود و هم اینکه زمین موقوفه از یک فضای منفی رها شده تبدیل به فضای مثبت در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

شرافت گفت: بخشی از این زمین‌ها مالکیت شخصی دارند که قاعدتاً باید اهرم‌های شخصی و تنبیهی به صورت همزمان بر آنها اعمال شود. برای مثال شهرداری به عنوان احتکار زمین باید از مالکان عوارض بگیرد که رها کردن زمین برای آنها به امید ارزش افزوده آن، مقرون به صرفه نباشد.

پارادوکس زمین‌های رها شده و بلند مرتبه سازی در یزد

معاون معماری و شهرسازی شهرداری یزد با تاکید بر اینکه مالکیت باید ملزم شود که به زمین رها شده‌ای که دارد، کاربری ببخشد، اضافه کرد: شهر یزد طبق آخرین آمار حدود ۴۲ نفر در هکتار سرانه دارد هر چند این موضوع استاندارد خاصی ندارد و به کیفیت زندگی بستگی دارد اما این تراکم نباید کمتر از ۱۰۰ نفر در هکتار باشد در حالی که یزد هنوز تراکم ۵۰ درصدی هم ندارد.

وی این پارادوکس زمین‌های رها شده با تراکم پایین و تراکم‌های بیشتر در بلندمرتبه سازی های ۱۲ تا ۱۶ طبقه اشاره کرد و افزود: به این ترتیب شاهد افزایش تراکم جمعیت در بافت جدید شهر و خلوت شدن مرکز شهر هستیم به این ترتیب بارگذاری جمعیت در یک نقطه شهر در حال افزایش و در مرکز شهر که بافت اصلی را شامل می‌شود، در حال کاهش است.

ضرورت سیال شدن طرح تفصیلی

معاون معماری و شهرسازی شهرداری یزد در این زمینه ایراداتی را به طرح تفصیلی شهر وارد کرد و افزود: جدای از برخوردهای تشویقی و تنبیهی با مالکان زمین‌های خصوصی، باید پذیزفت که طرح تفصیلی ما پویا نیست و نمی‌تواند مشکل را حل کند و نسخه مناسبی برای رفع این مشکلات محسوب نمی‌شود.

شرافت اظهار امیدواری کرد: مشکلات این چنینی در طرح جامع و بازنگری طرح تفصیلی شهر یزد حل شود و شاهد افزایش لکه گذاری روی زمین نباشیم و زمین‌های با کاربری‌های عمومی روی زمین‌های رها شده قرار بگیرد به طور مثال از ابتدا لکه گذاری فرهنگی و ورزشی و … دیده شود و متقاضی در جریان آن قرار بگیرد.

وی طرح تفصیلی مناسب را طرح سیالی دانست که زمین‌های رها شده در آن کاربری عمومی بگیرد وگرنه زمین‌ها به امید احتکار رها می‌شوند.

راهکارهای تامین مسکن در بافت فرسوده و تاریخی

معاون معماری و شهرسازی شهرداری یزد دیدگاه خود درباره مدیریت مسکن در بافت فرسوده و قدیم شهر اظهار داشت: در بافت فرسوده و قدیم، خانه‌های بزرگی داریم که اکنون امکان اینکه یک خانواده بتوانند از آن بهره مند شوند، وجود ندارد. این خانه‌ها بسیار بزرگ هستند در حالی که امروزه ابعاد زندگی‌ها فرق کرده است.

وی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود که با همکاری اداره کل میراث فرهنگی تدابیری اندیشیده شود بتوانیم این مجموعه‌ها را به واحدهای کوچک‌تری تبدیل کنیم که برای شرایط زندگی جدید مناسب باشد و به اصول و ارزش‌های معماری خدشه وارد نکند.

ایجاد منفعت برای مالکان و اداره اوقاف برای مشارکت

معاون معماری و شهرسازی شهرداری یزد عقیده دارد برای پاسخگویی به نیاز مسکن در هر صورت باید الزاماتی در نظر گرفته شود که البته اکنون ظرفیت آن را نداریم که کار کنیم و این نقطه ضعفی است که در مدیریت شهری وجود دارد یعنی در واقع محصول خامی داریم که فرآوری نشده است. آمارها نشان می‌دهد که تعداد خانوار یزدی با تعداد خانه‌هایی که در استان وجود دارد فاصله چندانی ندارد اما همین آمارها و بررسی‌های میدانی نیز نشان می‌دهد که بسیاری از خانواده‌های یزدی اجاره‌نشین هستند پس نیاز به مسکن دارند

شرافت گفت: باید با امکانات قانونی و با استفاده از ظرفیت‌های طرح تفصیلی و لطایف و ظرایف مدیریت شهری ظرفیت بالقوه برای کمک به رشد منطقه‌ای شهر را بالفعل کنیم و باید اقداماتی صورت گیرد که اداره اوقاف تشویق شود و توجیه شود که خیر شهر و خودش و واقف در این است که زمین‌های موقوفه در اختیار آبادانی شهر قرار بگیرد و از سوی دیگر برای مالکان زمین نیز منفعت ایجاد شود تا وارد کار شوند و از احتکار زمین جلوگیری شود.

آمارها نشان می‌دهد که تعداد خانوار یزدی با تعداد خانه‌هایی که در استان وجود دارد فاصله چندانی ندارد اما همین آمارها و بررسی‌های میدانی نیز نشان می‌دهد که بسیاری از خانواده‌های یزدی اجاره‌نشین هستند پس نیاز به مسکن دارند.

خلأ موجود در این میان نیازمند بررسی‌های کارشناسی است اما آنچه مسلم است ساخت مسکن در مرکز شهر برای کاهش هزینه‌های خدمات رسانی و حذف ضرورت ایجاد تاسیسات جدید شهری، بسیار بهتر از گسترش شهر به انتهای محدوده است.

در این راستا باید از ظرفیت زمین‌های رها شده، بهره کافی را گرفت تا هم زمین‌ها کارایی خوبی پیدا کنند و هم سیما و منظر شهر هم زیباتر شود.

کد خبر 5425499

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد بافت تاریخی یزد شهرداری يزد راهپیمایی 22 بهمن ویروس کرونا بوشهر دهه فجر 22 بهمن کرمانشاه انقلاب اسلامی ایران آمار کرونا شیوع کرونا عکس استانها خطبه های نماز جمعه اردبیل مجلس شورای اسلامی چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی زمین های رها شده زمین های موقوفه نشان می دهد بافت فرسوده احتکار زمین زمین ها طرح تفصیلی قرار بگیرد رها شده زمین هایی مرکز شهر خانه ها شهر یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۸۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟

آفتاب‌‌نیوز :

خوابیدن روی کف ممکن است برای برخی افراد در شرایط خاص مزیت‌هایی داشته باشد. به‌علاوه، برخی کارشناسان می‌گویند دمای خنک‌تر نزدیک زمین ممکن است کیفیت خواب و راحتی کلی را بهبود بخشد.

خوابیدن روی زمین بهترین گزینه برای هر نوع کمردردی نیست

به‌نوشته‌ی ساینتیفیک آمریکن، بخشی از مزایای خوابیدن روی کف زمین ممکن است روانی باشد. دیردره کانروی در کلینیک خود بیماران دچار بی‌خوابی را ملاقات کرده است که وقتی تختخواب خود را ترک می‌کنند و جای دیگری ازجمله روی کف می‌خوابند، بهتر می‌خوابند. او می‌گوید این تسکین می‌تواند روانی باشد.

اگر تختی کهنه و وارفته داشته باشید، با خوابیدن روی کف ممکن است احساس خوبی داشته باشید. در این تخت‌ها لگن پایین‌تر از کمر قرار می‌گیرد، زیرا معمولا ناحیه لگن وزن بیشتری دارد و ستون فقرات را به حالت خمیده درمی‌آورد.

پیتر جی وانگ، استاد گروه ارتوپدی و توانبخشی در دانشکده پزشکی ییل که به‌طور معمول بیماران مبتلا به کمردرد را درمان می‌کند، می‌گوید در مقایسه با تشک‌های بیش از اندازه نرم، کف می‌تواند حمایت بهتری ارائه دهد.

خوابیدن روی زمین لزوما بهترین گزینه برای هر نوع کمردردی نیست. دلیل اصلی این است که شکل ستون فقرات انسان‌ها به‌طور قابل‌توجهی با شکل زمین متفاوت است.

ستون فقرات ما مستقیم نیست و دارای انحنا است. یکی از این انحنا‌ها فاصله‌ای بین بخش پایین کمر و کف زمین ایجاد می‌کند. این انحنا بدون حمایت به مرور زمان صاف می‌شود و این امر می‌تواند به کمردرد منجر شود. یکی دیگر از مشکلات خوابیدن روی کف زمین این است که بخش بالای کمر بیش از حد بالا نگه داشته می‌شود و این امر می‌تواند منجر به سفتی مفاصل شود.

اگر کمردرد دارید، به جای خوابیدن روی زمین تشک فرسوده خود را عوض کنید
برت جاکوبسون، استاد حرکت‌شناسی در دانشگاه ایالتی اوکلاهما می‌گوید کف سخت نقاط فشاری را در مکان‌هایی مانند لگن، باسن و پاشنه ایجاد می‌کند. این امر می‌تواند جریان خون به آن نواحی را محدود کند و به‌طور بالقوه به بافت نرم آسیب بزند.

پس چگونه اجداد ما در حالی که هزاران سال روی خاک می‌خوابیدند، کمر سالمی داشتند؟

دانیل لیبرمن، استاد دانشگاه هاروارد که زیست‌شناسی تکامل را مطالعه می‌کند، می‌گوید ما برای خوابیدن روی سطوح نرم و راحت تکامل پیدا نکرده‌ایم. این درحالی است که شکارچی‌گردآورندگان از ابتدای زندگی روی زمین می‌خوابیدند و شاید از همان کودکی دربرابر اثرات نامطلوب آن مقاومت به دست می‌آوردند. تفاوت دیگر این است که مردمان باستانی فعالیت بدنی بیشتری در طول روز داشتند و شیوه زندگی آن‌ها ممکن است به آن‌ها کمک کرده باشد که با وجود خوابیدن روی کف زمین، دچار درد نشوند.

لیبرمن می‌گوید امروزه فناوری‌های سودمندی وجود دارند که برای نیاکان ما ناشناخته بودند. تشک‌های امروزی که سطوح جدیدی از پشتیبانی و راحتی را فراهم می‌کنند، از این نمونه‌ها هستند.

تشک‌های با سفتی متوسط معمولا تعادل مناسبی بین کف سخت و تشک‌های قدیمی نرم‌تر ایجاد می‌کنند. براساس مطالعه مروری که سال ۲۰۲۱ منتشر شد، تشک‌های با سفتی متوسط برای پیشگیری از کمردرد و رفع آن و نیز حمایت از شکل ستون فقرات بهترین کارآیی را دارند.

اگر کمردرد دارید، راه‌حل مفید می‌تواند عوض کردن تشک فرسوده به‌جای خوابیدن روی زمین باشد. متوسط طول عمر تختخواب آمریکایی ۱۰ سال است که معادل سه سال زمان خواب است. هیچ‌کدام از اثاثیه منزل این وزن و این میزان استفاده را متحمل نمی‌شود. در مطالعه‌ای، تشک جدید و سفت‌تر کمردرد را ۴۷ تا ۶۳ درصد کاهش داد.

البته دانشمندان روی استاندارد عینی برای اندازه‌گیری میزان سفتی تشک به توافق نرسیده‌اند. بیشتر مطالعات نشان می‌دهند ارزیابی هر فردی از میزان سفتی تشکی خاص ممکن است با ارزیابی دیگری فرق داشته باشد.

تشک با سفتی متوسط درنظر یک شخص ممکن است برای فرد دیگر خیلی سفت باشد و یکی از دلایل این امر می‌تواند تفاوت در وزن افراد باشد. برای مثال، افرادی که وزن بیشتری دارند، برای حمایت از وزن خود به تشک سفت‌تری نیاز دارند. به همین دلیل، خوابیدن روی کف برای آن‌ها ممکن است راحت‌تر از خوابیدن روی کف برای افراد ریزجثه‌تر باشد.

سفتی بیشتر تشک می‌تواند برای افرادی که روی پهلو و شکم می‌خوابند، نیز مفید باشند، اگرچه خوابیدن به پهلو روی تشک سفت ممکن است منجر به انحنای بخش پایین ستون فقرات به سمت پهلو شود. تشک‌های سفت ممکن است برای افرادی که به پشت می‌خوابند ایده‌آل نباشند، زیرا باسن و بالاتنه آن‌ها بالاتر از سایر قسمت‌های بدن آن‌ها قرار می‌گیرد.

برای تایید فرضیه‌های فوق به پژوهش نیاز است. برای بیشترین راحتی هنگام دراز کشیدن به پشت، سطح خواب باید حالتی ایجاد کند که شبیه موقعیت ایستادن مناسب باشد و دستیابی به این امر روی کف دشوار است.

اگر نمی‌توانید تشک جدیدی تهیه کنید، مموری فوم می‌تواند گزینه مناسبی باشد چرا که با انحنای ستون فقرات شما سازگاری دارد و صرف‌نظر از موقعیت خواب آن را به شکل طبیعی حفظ می‌کند.

وانگ بیماران زیادی داشته است که از استفاده از مموری فوم راضی هستند. او می‌گوید تشک‌ها و بالش‌های تشکیل‌شده از این ماده می‌توانند برای ستون فقرات بسیار مفید باشند.

البته پیدا کردن سطح مناسب برای خواب تنها بخشی از پازل برای حل کمردرد است. عوامل مهم دیگر عبارتند از حفظ قدرت عضلات مرکزی، انعطاف‌پذیری و وزن سالم. وانگ می‌گوید: «ما بر پیشگیری تمرکز می‌کنیم، نه فقط موادی که روی آن می‌خوابید.»

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • ۱۴ هزار نفر برای دریافت زمین ثبت‌نام کرده‌اند
  • ببینید | تصاویری دلخراش از زمین خوردن یک سگ هنگام فرار از دست پلنگ
  • احمدزاده باز هم روی دور غر زدن
  • تامین زمین در یاسوج برای طرح ملی مسکن
  • خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟
  • دماوند لرزید
  • اگر بیش از حد به دیگران وابسته می شوید بخوانید
  • علی دایی در نوکمپ؛ فرگوسن در جام جهانی
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است