Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@15:41:42 GMT

نباید مدام بانک مرکزی را به کنترل تورم ملزم کرد

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۴۲۶۳

نباید مدام بانک مرکزی را به کنترل تورم ملزم کرد

به گزارش خبرنگار مهر، حسین درودیان در نشست ارزیابی طرح بانکداری مجلس که امروز در مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد، اظهار داشت: بانک‌های مرکزی نوعاً نجات دهنده بانک‌های خصوصی بودند به عبارتی بانک‌های مرکزی بعد از بحران‌هایی که برای بانک‌های خصوصی شکل گرفت، ایجاد شدند. در واقع کارکرد بانک مرکزی ثبات و ایجاد آرامش در اقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نباید فراموش کرد که هدف اقتصاد با ایجاد نهادهای مهم اقتصادی دستیابی به رشد و توسعه و اشتغال پایدار است و اگر اقتصادی به این اهداف برسد یعنی به خوبی عمل کرده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه هدف‌گذاری تورم پایین یک گذاره از نئولیبرالیسم است، افزود: بهترین راهبرد در حوزه تولید، خروج دولت از اقتصاد و بانک مرکزی است. بنابراین اگر اقتصاد باثبات شود خودش مسیر رشد و توسعه را پیدا می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا باید نظام ارزی شناور مدیریت شده در قانون تعریف شود، گفت: این ساختار قانونی فقط برای ساختار کنترل تورم در نظر گرفته شده است. به عبارتی درج این موارد در قانون برای این است که کاری انجام نشود. اگر قرار است کاری شود رهبری بالا در سطح مدیریت بانک مرکزی را می‌خواهد و ابزار کنترل تورم دست بانک مرکزی نیست.

این مدرس اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه نباید مدام بانک مرکزی را به کنترل تورم ملزم کرد تا در نهایت تشدید رکود را داشته باشیم، اظهار داشت: اینکه رسالت توسعه‌ای بانک مرکزی را در تورم محدود کنیم غلط است. ساختار طراحی شده در طرح بانکداری مجلس به نفع اولویت بندی تورم تعریف شده است که این می‌تواند تشدید رکود را به همراه داشته باشد.

وی درباره اینکه آیا ابزارهای لازم برای تحقق اهداف بانک مرکزی در طرح جدید بانکداری وجود دارد یا خیر، گفت: از حیث ابزارهای سیاستی که در طرح آمده برخی از ابزارها قید شده و برخی نیز به بانک مرکزی واگذار شده است. همچنین دست بانک مرکزی برای تحقق اهدافش باز است البته نحوه چینش مسئولان در شوراهای تصمیم گیری مهم است که هم اکنون قدرت تصمیم گیری و عمل را در بانک مرکزی محدود کرده است.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: مهمترین فعالیت بانک مرکزی به طور خاص در ایران باید این باشد که زمانی که بانک‌ها خلق پول می‌کنند تضمین دهد این پول صرف تشکیل سرمایه می‌شود در غیر این صورت این پول خلق شده، اختلال در اقتصاد ایجاد خواهد شد.

درودیان گفت: اگر بانک مرکزی هدف توسعه‌ای و رشد را دنبال کند می‌تواند به سایر اهداف هم برسد. اما باید مدیریت کند تا پول جدید صرف تشکیل سرمایه شود و اگر این اتفاق بیفتد تورم هم کنترل خواهد شد.

کد خبر 4836805 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: تورم ارز بانک مرکزی ایران نظام بانکی بانک مرکزی ایران قیمت دلار سیل سیستان و بلوچستان ویروس کرونا وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت جهاد کشاورزی قیمت نفت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قیمت یورو بورس قیمت سکه بهار آزادی ایالات متحده آمریکا مالیات عملیات بازار باز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۴۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!

به گزارش انتخاب، عبدالناصر همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت : خبرگزاری رسمی دولت ⁩، به طور بسیار مبتدی، مدعی شد که تحلیل اینجانب در مورد ‌ نرخ تورم ⁩ اشتباه است! 

‏این خبرگزاری متوجه این موضوع هست که من نیز به مانند رئیس جمهور دولت سیزدهم که در مقام مقایسه عملکرد،به امار تورم بانک مرکزی در شهریور ۱۴۰۰ استناد می کردند،به آمار بانک مرکزی در خصوص نرخ تورم سال ۱۴۰۲ استناد نموده ام، نه به نرخ تورم نقطه به نقطه اعلام شده توسط مرکز آمار!

یک دانشجوی کارشناسی سال اول اقتصاد، تفاوت تورم نقطه به نقطه و تورم سالانه را به خوبی می داند ولی شما یا نمی دانید یا میخواهید که ندانید. 

‏هر توجیهی که بیان کنید، دولت بایستی پاسخگوی کوچک شدن سفره مردم و کاهش ارزش ریال باشد. 

‏این دو مورد را چگونه توجیه می کنید؟!

دیگر خبرها

  • پارسال بانک ها چه مقدار تسهیلات دادند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!